(Avisa Oslo)

– Problemet med innlogging er nå løst, og de aller fleste kandidater har nå tilgang til gjennomføringssystemet.

Det opplyser kommunikasjonsdirektør Annelene Svingen i Utdanningsdirektoratet til Avisa Oslo like etter klokken 10.35.

Det var Dagbladet som først meldte om ha fått flere tips om problemer knyttet til innlogging for å få tatt eksamen fra flere videregående skoler mandag morgen.

Like etter klokken 09.30 sa rektor ved Elvebakken videregående skole i Oslo, Camilla Hauren Leirvik, til avisen at «et flertall av elevene ikke har kommet seg inn».

egne nettsider bekreftet Utdanningsdirektoratet problemene:

– Noen kandidater har problemer med innloggingen til gjennomføringssystemet for eksamen. Vi jobber med å rette opp feilen så raskt som mulig.

De opplyste samtidig at problemene med innlogging også gjaldt tilgang til forberedelsesmateriellet.

– Vi skjønner at dette har vært frustrerende for de som tar eksamen i dag og har blitt berørt. Kandidater som er berørt av feilen, skal få ekstra tid på eksamen, skriver Svingen i Utdanningsdirektoratet til Avisa Oslo.

Uforutsett, teknisk feil

Utdanningsdirektoratet har i løpet av dagen jobbet med å få flere detaljer rundt hva som har skjedd.

Mandag ettermiddag skriver Utdanningsdirektoratet i en e-post til Avisa Oslo:

– Dette er store og komplekse systemer, som vi har testet ut i forkant. Alt fungerte, men i dag oppsto en uforutsett, teknisk feil. Feilen ble løst, og elevene kunne logge seg på. Alle elever som kom sent i gang med eksamen, får ekstra tid til å gjennomføre.

Videre opplyser de at mange elever har gjennomført eksamen på vanlig vis, men at mange har opplevde forsinkelser.

– Elevene ble logget inn fortløpende etter klokken ni, og rundt klokken ti var feilen rettet. Kort etter klokken 10 var de fleste elever i gang med eksamen.

Utdanningsdirektoratet har hittil ikke svart på AOs spørsmål som går spesifikt på hvordan problemene påvirket elever i Oslo. Vi oppdaterer saken.

LES OGSÅ: