I år er det åttende året at elevene på Lilleborg skole planter blomster i Vogts gate på Torshov. Fra klokken 09.00 plantet første- og femteklassingene både egendyrkede blomster og stemorsblomster i blomsterbedene på begge sider av Vogts gate mellom Torshovgata og Hegermanns gate.

Se bildeserie nederst i saken!

Johanna (5A), Jette (1A) og Lisa (1A) koser seg veldig denne morgenen.

– Det er veldig gøy! Det er også miljøvennlig, vi dyrker blomstene selv, sier de og viser frem blomstene som har begynt å spire.

– Nå skal vi plante solsikker, sier de fornøyd og løper videre.

Forhindrer forsøpling og sprer glede

Elevene dyrker frem ringblomster i klasserommet, og i år som i fjor har de dyrket egne, pollinatorvennlige og robuste blomster, hovedsakelig norske arter som tagetes, zinnia, kosomo og prydløvemunn fra selvhøstede frø, i det røde parkhuset ved hundeluftegården i Torshovparken.

Hovedmålet med plantingen er å forhindre forsøpling, gi biene noe å snuse på og selvsagt gir jo en blomsterfin Vogts gate både store og små innbyggere glede!

Torunn Gjerustad, som er med i foreldregruppa som driver prosjektet, forteller at barna har gjort enda mer selv i år.

– Vi har flere egendyrkede blomster barna har dyrket i det gamle parkhuset i Torshovparken. Ellers har vi bare kjøpt stemorsblomster, sier hun til Sagene Avis.

Dette skal styrke fokuset på bærekraft, miljøhensyn og klimaendringer som er veldig viktig for dette prosjektet.

– Det ser litt skrøpelig ut akkurat nå, men det kommer seg i sola og varmen!

Prosjektet er støttet av Bydel Sagenes grønne midler.

Se bildene av alle barna her

Bildeserie

Lilleborg-barna pynter Torshov!