Finn-torget hadde i 2021 et rekordår, men allerede i 2022 ble rekorden smadret. I år har antall besøk steget med nesten ni prosent sammenlignet med fjoråret. Av Finns markedsplasser er det Torget som er den mest populære, med rundt ni millioner besøk hver uke.

I en pressemelding melder Finn.no at hver nordmann brukte i snitt over 40 timer på de forskjellige markedsplassene i 2022.

De mest populære kategoriene, som sier noe om hva vi ønsker å kjøpe brukt, er møbler og interiør, klær og tilbehør, ting til hage og elektronikk forteller Finns bruktmarkedekspert, Kathrine Opshaug Bakke.

Og det er ett søkeord som det søkes aller mest etter, nesten uansett hvor du bor i landet: Sofa.

 • Se topplistene for alle fylkene lenger ned i saken!

Topplisten

Sofa har ifølge Finn ligget på toppen i Norge gjennom flere år, sammen med søkeord som «kommode» og «sykkel». Hvert år kommer det også nye ord som reflekterer det som skjer i samfunnet eller hvor man bor i landet.

Topplisten for hele Norge:

 1. Sofa
 2. Gis bort
 3. Sykkel
 4. Hagemøbler
 5. Spisebord
 6. Kommode
 7. Rolex
 8. Hund
 9. iPhone
 10. Seng

– I år har ordet «hund» kommet inn på topplisten for hele landet. Vi har sett en stor interesse for søk etter hund siden pandemiens start i 2020, og i Nordland er dette det mest brukte søkeordet i år, forteller Opshaug Bakke.

Det kan også tyde på at flere er på jakt etter ting som er gratis, i et år der prisene på strøm, bensin, dagligvarer og andre ting til husholdningene har økt kraftig. I år er nemlig søkeordet «gis bort» mye høyere på listen enn tidligere i nesten alle fylker.

Se alle topplistene her:

Luksus-klokke

Også i Oslo kommer ordet «sofa» på førsteplass, men på andreplass kommer søkeordet «Rolex». Luksus-søket skiller seg ut fra andre fylker med at det kommer såpass høyt opp.

Topplisten for Oslo:

 1. Sofa
 2. Rolex
 3. Gis bort
 4. Spisebord
 5. Sykkel
 6. Kommode
 7. Gis bort Oslo
 8. Sovesofa
 9. Hagemøbler
 10. Skrivebord

Det er bare på fylkeslistene for Vestland og Viken «Rolex» dukker opp, i tillegg til topplisten for hele landet, men da på henholdsvis 9. og 4. plass.

Fylkesvariasjoner

Det er også søkeord som er vanlig i andre fylker som ikke engang dukker opp på listen topplisten for Oslo. Opshaug Bakke forteller at dette ikke er uvanlig.

– Vi ser en del andre interessante variasjoner fra fylke til fylke. For eksempel så er ordet «vedmaskin» på sjetteplass i Innlandet, mens i Rogaland og Vestland er «Lego» så populært at dette ordet ligger på søketoppen, forteller Opshaug Bakke.

I Innlandet dukker også «snøfreser» og «motorsag» opp på topplisten.

I Nordland er det altså «hund» som topper listen, mens «skrivebord» som kommer på 10. plass i Oslo ikke dukker opp noen av de andre listene. Det kan også være noe som henger igjen etter pandemien, da mange trengte skrivebord til hjemmekontoret.