(Avisa Oslo)

– Det har vært mange oppdrag, og de aller fleste har vært knyttet til utelivet i sentrum.

Det sier operasjonsleder Tor Guldbrandsen til Avisa Oslo, torsdag morgen.

Han sier at det har vært mange folk i sentrum gjennom kvelden og natten, og at det er meldt inn flere hendelser om amper stemning.

– De mest alvorlige skadene har i stor grad vært unngått, men det har vært mange innringere gjennom kvelden som har meldt om tilløp til slagsmål og det som senere har utviklet seg til slagsmål, sier operasjonslederen.

Truet med skytevåpen

En av kveldens siste hendelser ble dog mer dramatisk enn de andre.

På St. Hanshaugen ble to personer pågrepet etter et slagsmål.

– De hadde kniv da patruljen tok kontakt med dem, og nektet å etterkomme politiets pålegg. Politiet benyttet pepperspray og truet med bruk av våpen for å få kontroll, skriver operasjonssentralen.

Guldbrandsen sier til AO at politiet til slutt måtte true både verbalt og fysisk med bruk av skytevåpen.

– Når politiet kommer på stedet er det to personer som blir pekt ut. Det blir en situasjon når en av dem drar frem en kniv og nekter å slippe den, sier han og fortsetter:

– For å gjøre det på en så trygg måte som mulig, brukte patruljen pepperspray og må etter hvert true med bruk av skytevåpen. Da har vi gått ganske høyt på maktstigen. Det gjør vi fordi de andre mildere maktmidlene ikke viser seg å være tilstrekkelig, sier han.

Les også

Taxisjåføren ble utpekt som syndebukk etter krasj med trikk, men gjennom dette vinduet så nabo Mads at det ikke stemte

Funn av kniv

Klokken 01.17 meldte operasjonssentralen om at de fikk inn mange meldinger om amper stemning og slagsmål i Oslo sentrum.

– Nå har vi patruljer på denne typen oppdrag flere steder i Oslo, skrev politiet på Twitter.

På Schous plass var fire personer involvert i et slagsmål, hvorav to av dem er kjørt til legevakta. Ingen personer ble alvorlig skadd.

– Vi har funnet en kniv som ble påvist av de involverte. Politiet oppretter sak på denne voldshendelsen. De fornærmede har fått behandling på legevakta, og har skader i ansiktet og overkroppen.

Kniven ble beslaglagt.

Slo til vakt

Klokken 01.41 fikk politiet melding om en person som hadde slått til en vakt utenfor et utested i Grensen ved Stortorvet.

– Mannen vi har tatt kontroll på er såpass utagerende at han har sparket løs på politibilens celledel også. Han kjøres inn i arrest og anmeldes for forholdene, meler politiet.

Kun seks minutter senere meldte operasjonssentralen om en hendelse ved et nytt utested, denne gang i Hegdehaugsveien.

– Utestedet hadde på selvstendig grunnlag besluttet å stenge stedet, og ba politiet om bistand til dette. Det var problemer med å få gjestene til å forlate stedet. Utestedet er nå tømt og stengt, skriver politiet.

Også på Grønland melder politiet om at en vakt ble utsatt for vold i natt. På et utested på Grønland ble en vakt skadet da han gikk imellom to gjester som slåss.

– Vakten har skader i munnen, de andre har skader i ansiktet, skriver politiet om hendelsen, som ble anmeldt.

Bildeserie

Pyntet til fest – se bunadene og festdraktene i sentrum

Kjørt hjem til foreldre

Klokken 03.18 melder politiet om et slagsmål i Tordenskiolds gate med minimum tre personer involvert. Flere personer skal ha løpt fra stedet.

– De tre vi har tatt kontroll på er kjørt hjem til foreldre. De er mindreårige, og ble tidligere kvelden bortvist fra Oslo sentrum, skriver operasjonssentralen.