– Alle, både gutter og jenter, er velkomne til å stikke innom, uansett om du aldri har spilt biljard før eller om du allerede har litt erfaring! Vi håper så mange som mulig vil benytte sjansen til å besøke oss og spille, skriver Oslo biljardklubb på Facebook.

Lokalene i Thorvald Meyers gate 11 er åpen fra klokken 10 til 15 for gratis sommerskole. Biljardklubben stiller med to seniorinstruktører og en juniorinstruktør fra mandag til fredag.

Oslo Biljardklubb er Norges største biljardklubb. De arrangerer både mesterskap og ukentlige klubbturneringer. Biljardklubben ønsker nå å satse mer på barn og ungdom, og begynner med sommerskolen.

Les også

Åpner «biljardmekka» på Sagene: – Dette blir Nordens største biljardhall med bar

Kim Garmark fra Oslo biljardklubb forteller hva deltakerne på sommerskolen kan forvente:

– Det blir en introduksjonskurs i biljard. Det er ikke noe fast program eller møteplikt hver dag, men et åpent opplegg for de som vil komme innom.

Garmark sier instruktørene lærer bort alt som har med biljard å gjøre, som teknikk, spill, og regler.

– Det er en god innføring i biljard. Vi stiller med gode instruktører som gir tett oppfølging.

Han beskriver biljard er en mellomting mellom uteaktiviteter og det å sitte inne foran skjermen.

– Når er det dårlig vær er det fint å gjøre en aktivitet som ikke har noe med skjerm å gjøre. Det krever ikke mye fysisk og mestringsnivået er forhåndsvis lavt.

Man trenger ikke melde seg på. Oppmøte er i lokalene i Torvald Meyers gate 11. Man trenger ikke ha med noe utstyr - Oslo biljardklubb stiller med det utstyret som trengs.