OSLO SENTRUM/BYDEL SAGENE: Har du ingen planer i helgen? Fortvil ikke! Sagene Avis har samlet et knippe forslag med ting du kan finne på, både inne og ute.

Sleng deg med på trening

På søndag kan du slenge deg med på utetrening i Tufteparken på Voldsløkka, klokken 12.00, i regi av Team Treningsdagen.

Dette er et gratis arrangement der instruktørene stiller opp frivillig. 

– Det er veldig sosialt, og en fin arena for å få nye venner eller treningspartnere. Vi oppfordrer alle til å bli med! Alle øvelser kan skaleres opp eller ned i tyngde etter hvilket nivå man er på, sier organisator og instruktør, Lone Elisabeth Christensen.  

Fokuset i denne treningen er å leke seg i form ved å bruke kroppen som motstand, ved å utvikle bevegelighet og styrke kjernemuskulaturen. Samtidig som man går grundig gjennom øvelser og fokuserer på teknikk.

De første årene organiserte Fredrik A. Kindberg dagen, og sammen med medlemmene i Team Physix utviklet han et konsept som til slutt ble en fast organisert treningsøkt annenhver søndag med flinke og motiverende instruktører.

Christiansen forteller om mange deltakere som har blitt motivert og glad i denne dagen. Og hvis du blir med får du en hard treningsøkt med fokus på mestring, lek og latter.

– Hvis treningsdagen blir større, vil vi trenge flere instruktører og vi oppfordrer folk med treningsbakgrunn til å ta kontakt med oss etter trening, sier hun.

Gå i fakkeltog for dyrene

Marie Henriksen Bogstad, fagmedarbeider vegetarkampanjen i NOAH og Sagene-beboer, tror og håper mange fra Bydel Sagene dukker opp i fakkeltoget mot pels, lørdag 27. oktober.

– Jeg opplever Bydel Sagene som en foregangsbydel. Oslo som helhet viser gang på gang at det er en by som ønsker å gå frem som et godt eksempel innenfor miljø og bærekraft, noe som er anerkjent gjennom kåringen som Europas miljøhovedstad 2019. Det at Sagene har som mål om å være Oslos grønneste bydel sier jo sitt.

– Vi arrangerer fakkeltog for å markere hvor unødvendig det er å holde dyr i trange bur for pynteprodukter.

Oppmøte er klokken 16.30 på Youngstorget i Oslo sentrum. 

– Jeg opplever Sagene som en foregangsbydel

Vakker klang i høstmørket

Torshov kirke har hatt kun tre organister siden krigen: Knut Nystedt, Tom Wiklund og Kristian Hernes. På søndag kan du få høre musikk komponert av to av disse.

Under ledelse av Tom Wiklund, presenterer KORiOSLO et spennende utvalg av verker fra 1946 til 2017, komponert av Knut Nystedt og Kristian Hernes.

Medvirkende: Solveig Bergersen (sopransolist), Harot Yacoubian (fiolin) og Kristian Hernes (orgel/klaver)

Torshov kirke feirer i år sitt 60-årsjubileum.

– Etter byrådets store bevilgning på 55 millioner kroner gleder vi oss over at kirken senere i vår skal rehabiliteres – først utvendig og deretter innvendig, sa Kristian Hernes til Sagene Avis i vår.

Nå er Torshov kirke stengt i forbindelse med rehabiliteringen, og høstens korkonsert vil foregå i Lilleborg kirke førstkommende søndag klokken 19.00.

Retro-toner fra 60- og 70-tallet

Retro-koret, med band og gjester, tolker artister fra 60- og 70-tallet som representerer «levd liv.»

Det blir en dyp og glad musikalsk reise på 1,5 time, skrives det på Facebook.

Konserten er i Metodistkirken på Bjølsen, søndag klokken 18.00.

– Vi begynte med Dylan-repertoar, så fortsatte vi med Elvis-gospel, og i den senere tid har vi jobbet med Cohen. Nå føler vi at vi har etablert oss som kor og at konseptet og stilen er «retro» (retrospektiv), derav navnet, har koret tidligere fortalt til Sagene Avis.

Les mer om konserten her

En 90 år lang musikalsk reise

Bjølsen ungdomskorps feirer 90 år og inviterer til en musikalsk reise fra 1928 og frem til i dag.

Lørdag 27. oktober klokken 18.00 inviterer Bjølsen Ungdomskorps, med dirigent Maria Molund, til feiring av sitt 90-årsjubileum i Ridehuset på Akershus festning.

Korpsleder Kjersti Kristiansen, Ingrid E. Glendrange og Bjørnar Hjelmesæth Hovin forteller at det vil bli et spennende program. 

– Det blir klassisk, jazz, marsjer, filmmusikk og norsk folkemusikk. Det blir et stort spenn, som viser hvor variert korpsmusikken kan være, og hva vi har holdt på med. Det blir en reise fra 1928 og frem til i dag. Musikken viser både verdens- og korpsets historie. 

Les hele saken om Bjølsen Ungdomskorps 90-årsjubileum her.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!