Utenfor parken på Gråbeinsletta rett ved Sagene Torg fikk de lokale delt deres tanker og ideer. I denne artikkelen kan man se lokalbefolkningens personlige kåringer og det de anser som Bydel Sagenes fineste sted.

Ida Jørgensen (37) og hunden Sam har for øyeblikket Kolonihagen øverst på listen. Der går de tur, og på søndager hender det at de tar en tur innom den lokale kaféen. Hun beskriver stedet som fint og koselig.

På den andre siden av parken forteller Ada fra St. Hanshaugen hva hun tenker. Selv om hun ikke nødvendigvis bodde på Sagene, hadde hun fortsatt en idé om hvilket sted som var finest.

– Jeg liker torget. Det er en fin plass med alle butikkene og den flotte parken. Sagene Torg er gemyttlig og livlig, konkluderer hun.


Lenger ned mot elven gir en mann fra Bærum (25) uttrykk for hva han anser som Sagenes fineste sted. Han var nylig flyttet inn til Sagene, og av den grunn ikke så kjent med området. Til all lykke hadde enkelte av hans kamerater gitt han en omvisning av Sagene. Han kunne derfor konkludere med et sted som hadde en ekstra plass i hans hjerte. I hans øyne, var Myraløkka det fineste sted i Bydel Sagene, for nå.


– Det ligger nærme kontoret, kommenterer mannen. Jeg ser også frem til å bli mer kjent med Sagene, legger han til.

Alma (17) hadde det vanskelig med å bestemme seg. Allikevel har hun endt det likt mellom Torshovparken og butikken Sagene frukt og grønt.

– (Jeg liker) Torshovparken fordi vi alltid har gjort mye koselig der med venner, som pikniker, begrunner hun. Sagene frukt og grønt liker jeg fordi det minner meg litt om Kambodsja og fordi jeg alltid shopper der med mamma, forteller Alma stolt.

Sagene bydel preges av et adskillig utvalg på praktfulle steder å besøke. Uaktet om folk følte seg lite kjent eller hadde for mye å velge i, klarte de alle å tenke ut et sted på Sagene som de mente var ekstra fint.