(Avisa Oslo) Natt til fredag kom det mellom tre og seks centimeter med snø i Oslo. Det skapte utfordrende kjøreforhold, der en semitrailer blant annet kjørte uti grøfta på E6 ved Skulleruddumpa.

– Det har vært hvite veier med snø, så vi har hatt noen mindre trafikkulykker, meldte politiet i 02.30-tiden natt til fredag.

Ifølge meteorologen var snøen som kom nå, den siste på minst en uke. Nå er det høytrykk som bygger seg opp, som vil føre til at temperaturen beveger seg som en jojo mellom pluss- og minussiden.

Våren lar nok likevel vente på seg:

– Det blir ikke full vårløsning enda, men kanskje litt påskefølelse, sier Eldbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Bildeserie

Mange tilbringer vinterferien på Voldsløkka: – Å låne gratis skøyter er helt supert!

Glatte forhold

Takket være skiftende temperaturer, kan det bli glatt framover:

– Glatta vil smelte utover dagen, før det fryser til på natta igjen. Det vil nok være glatte forhold særlig på mindre veier. På store veier får man nok saltet.

Det er tross alt litt tidlig å håpe på vår i februar.

Strålende sol i helga

Snøværet vil gi seg den neste uka, og det starter allerede fredag. Med lettere skydekke og merkbar vind i byen på fredag, vil dette lette utover lørdagen.

– Lørdag blir nok den fineste dagen, med tre-fire grader på dagen. Det blir nok litt vind fra nord, men det vil roe seg i løpet av ettermiddagen.

Også søndag skal det bli plussgrader, sol, roligere vind – men kanskje litt mer skyer enn på lørdag.