Heimevernet har øvelse i Oslo frem til lørdag ettermiddag. De er å se i bydelene Sagene, Nordstrand, Gamle Oslo, Alna, Grorud, Grünerløkka og sentrum.

Treningen innebærer at det blir synlige soldater i bybildet og at trafikkavviklingen kan bli påvirket noen steder. Heimevernet vil trene på en slik måte at ulempen for sivilbefolkningen blir minst mulig, skriver de på sin nettside.

I dag er Heimevernet observert i gatene på Torshov:

– Soldatene vil være ute i dag og i morgen, bekrefter kommunikasjonssjef i Heimevernet, Per Gunnar Grosberghaugen, til Sagene Avis.

Heimevernsområdene i HV-02 må trene i byene for å styrke sin evne til å kunne håndtere trusler og hendelser også der, sier oberst Kai Morkestrand, sjef for Oslo og Akershus heimevernsdistrikt 02, på Heimevernets nettside.

Befolkningen kan møte patruljer til fots og oppleve mobile veikontrollposter, hvor hensikten er å stoppe og kontrollere biler. Aktiviteten vil i hovedsak skje på dag- og kveldstid, men kan også forekomme på natten.

Politiet påpeker på Twitter at uniformert personell med våpen og militært kjøretøy kan observeres, men at bruk av øvingsammunisjon eller annet som avgir smell ikke skal forekomme.