De siste ukene har deltakerne på Sagene Frivilligsentrals kreative gruppe stått på for årets sommerutstilling.

Denne åpner torsdag den 16. juni, og de vil presentere både individuelle og felles verk.

– Alt dette har verdi både for den enkelte og for fellesskapet. For mange eldre er også terskelen høy for å melde seg på noe nytt. Dette er et lavterskeltilbud der alle kan delta uansett forkunnskaper og økonomi, sa Eleni Maria Stene, administrativ leder ved Sagene Frivilligsentral, om gruppa ved oppstart i fjor.

Kreativitet, skaperglede og godt miljø

Den kreative gruppa består av deltakere med ulik alder, kjønn, bakgrunn og kompetanse. Den ledes av kunstner, kunstterapeut og kunstpedagog Nikol Konstante, som har mange års erfaring med unge, eldre og sårbare grupper.

– Det som er felles er kreativitet, skaperglede og ønsket om å bidra til et trivelig og trygt miljø hvor alle kan oppleve utvikling. Økten begynner og slutter med sang, som et ritual. Etter den kreative delen følger samtaler og refleksjoner. Vi bruker musikk, dikt/skriftlig uttrykk og stimulerer samarbeid for å styrke fellesskapsfølelse. Det trengs ikke noen forkunnskaper og gruppen er åpen og gratis for alle. Vi har to utstillinger hvert år, før jul og før sommer, sier Konstante i en pressemelding.

– Ønsker nye medlemmer velkommen

Gruppa har laget kunst som representerer ulike temaer og følelser, med hensikt å oppleve skaperglede og et hyggelig, trygt, sosialt og kreativt miljø hvor man kan bli inspirert og lære av hverandre, utfordre seg selv og utvikle sine kreative evner.

– Selv om det er en åpen gruppe har deltakerne utviklet en flott gruppedynamikk, som ønsker nye medlemmer velkommen. Det ble flere nye medlemmer i vår. Om du er interessert, ta gjerne kontakt for å høre når vi samles og bli med, det er Sagene Frivilligsentral som sørger for materialer, sier Konstante.

Åpningen er klokken 17.30 torsdag 16. juni, med enkel servering. Utstillingen er ellers åpen i kafeens åpningstid, klokken 11-15 tirsdag, torsdag og fredag, og klokken 12-16 på onsdager.