BYDEL SAGENE: Oslo Byes Vel byr i sommer på rebus langs Akerselva. I tallspesial-rebusen oppfordres det til å bli bedre kjent med byen og ta en aktiv del i Oslos utvikling.

Du har helt sikkert observert de blå skiltene rundt omkring på fasader i Oslo. Skiltene har blitt satt opp av Selskabet for Oslo Byes Vel, og er ment å markere viktige personer, bygninger eller hendelser. Oslo Byes Vel melder at per høsten 2020 er det satt opp 428 blå skilt i hovedstaden.

For å delta i rebus-konkurransen må du finne de 20 blå skiltene markert på Oslo Byes Vel sitt kart . Under bildene på side 3 står det hvilket tall fra det blå skiltet som skal brukes i regnestykket, og om det skal trekkes fra eller legges til.

Blant rebuspostene er Vannvokterboligen på Bjølsen, Hønse-Lovisas hus på Sagene, og Eventyrfabrikken på Myraløkka:

Bildeserie

Noen av postene i sommerrebusen


– Fin mulighet til å bli bedre kjent

Etter å ha funnet alle de 20 postene skal regnestykket på side 3 løses. Løsningstallet skal ha noe med Akerselva å gjøre. Som et bonusspørsmål finner du på www.oslobyleksion.no hva løsningstallet har med Akerselva å gjøre.

Sagene-beboer Regine Folkman Rossnes har selv fullført rebusen, og har fått mange gode turopplevelser.

– Rebusløypene som Oslo Byes Vel har lagt ut er en fin mulighet til å bli enda bedre kjent med historiske hendelser i Oslo, samtidig som man får beveget kroppen, sier hun til lokalavisa.

Løsningstallet og svar på bonusspørsmålet sendes inn til [email protected] innen 15. august.

Trekker vinner av bok

Oslo Byes Vel melder også at løsningsinnsendere er med i trekningen av boka «Blå skilt i Oslo», utgitt av Oslo Byes Vel i 2020.

Oslo Byes Vel skriver følgende om boken:

«Blå skilt i Oslo er en bok med et vell av informasjon om Oslo som ikke uten videre er tilgjengelig i andre kilder. I denne boken er det 428 blå skilt, hvert skilt er en egen historie, og i tilleggsteksten utdypes denne. Blå skilt i Oslo er ikke bare en gullgruve under byvandringer, men også et kildeskrift det ikke finnes maken til, hverken trykt eller digitalt.»

Nyhetsbrev fra Sagene Avis


Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!