Kanskje du i likhet som meg er født og oppvokst i Oslo. Kanskje du er tilflytter. Student? Eller er du en som har funnet den store kjærligheten her, som ikke vil flytte vekk fra hjembyen sin? Uansett hvilken grunn du har for å bo i Oslo, og hvor godt du kjenner til byen eller ikke, finnes det ulike måter å bli kjent med et sted på nytt. For eksempel her på Sagene.

Jeg er glad i å gå på tur, men trives best med dette når jeg har satt meg et mål å oppnå. Fra før har jeg fullført alle turløypene i boken «Oslove – de aller beste gåturene» av Hanna Norberg, som jeg kan anbefale. Tidligere har jeg også tipset Sagene Avis om Blå Skilt-rebus. Et initiativ Oslo Byes Vel satte i gang som alternativ aktivitet under restriksjonene med Covid-19. Fine turløyper kombinert med historisk informasjon.

Denne sommeren har jeg derimot satt av tid til Stolpejakten. Dette er en fin måte å komme seg ut på. Jogging er ikke noe for meg. Med Stolpejakten får jeg kombinert flere ting jeg liker. Å oppdage nye perler i hjembyen min, fotografering, jeg blir bedre innen kart, samt at jeg får gått på tur i naturen (så lenge løypen jeg tar leder meg dit). Jeg har også hatt fine samtaler med andre stolpejegere på flere turer, og fått gode tips til hvordan jeg benytter meg av appen. I Sagene bydel er det dessuten mulig å få historisk informasjon opp når man scanner QR-kodene til stolpene.

Om du har lyst til å bli med på Stolpejakten, men ikke har en fancy apptelefon, trenger du ikke bli skuffet. Det er flere steder som gir ut kartet gratis. Bare sjekk ut hjemmesiden stolpejakten.no. Det er nettopp dette som er så fint, det er åpent for alle! Og stolpene er markert med ulik farge, slik at man vet hvor lett tilgjengelig den er med f.eks. rullestol eller sykkel. Det er også mulig å vinne premier i nærområdet sitt med Stolpejaktens samarbeidspartnere. Hver stolpe du registrerer gir deg et automatisk lodd. Personlig er ikke dette min hovedgrunn for å gjøre dette. Om jeg ender opp med å vinne noe, blir det i så fall en bonus.

I skrivende stund har jeg fått besøkt 255 stolper. Hvor lenge stolpene står er forskjellig fra bydel til bydel. Fremdeles er det god tid til å gå. Endelig er finværet med oss, så hvorfor ikke prøve det ut, om du ikke har prøvd? Husk at Stolpejakten også arrangeres i andre kommuner, dersom du ønsker å gå på tur andre steder enn i Oslo. God tur!

Les også

Øyvinds far var med på å redde over 1000 mennesker under krigen: – En dyp sorg, men en enorm glede

Les også

Hit må du ikke finne på å dra, ifølge det nye kartet over Oslo