Denne vinteren har mer enn 30.000 tonn med grus blitt strødd ut i Oslos gater. Kun vinteren 2017/2018 ble det gruset like mye.

Første hverdag etter påske, tirsdag 11. april, setter Bymiljøetaten i gang og vasker seg gjennom byen gate for gate, frem til 16. mai. Parkerer du langs offentlig vei i denne perioden er det ekstra viktig å følge med og flytte bilen i tide. Husk å se etter nye skilter i gata minst én gang i døgnet.

Område sentrum starter opp tirsdag 11. april kl 07.00, i bydelene Sagene, Gamle Oslo, Grünerløkka, St. Hanshaugen, Frogner og i sentrum.

– Det er enormt mye logistikk rundt vårrengjøringen, men alle gater, fortau, gang- og sykkelveier vil bli rengjort før maskinene parkeres. Målet er å bli ferdig til 16. mai, men på grunn av den sene våren i år kan det bli på håret, sier seksjonssjef for veidrift i Bymiljøetaten, Joakim Hjertum, i en pressemelding.

Søk opp gata di

Du kan søke opp gata di på Oslo kommunes nettside, for å se når de planlegger å rengjøre. Merk at disse listene er veiledende, og det kan skje endringer underveis, enten på grunn av været eller andre uforutsette hendelser, informerer etaten.

Kommunen setter opp skilter i de gatene som skal rengjøres minimum 24 timer i forkant. Det kan skje at gater som er skiltet allikevel ikke blir rengjort. Det skyldes forsinkelser i arbeidet, og disse gatene vil bli skiltet på nytt senere, informerer Bymiljøetaten.

– Intensjonen når vi setter opp skiltene er at vi skal klare å rengjøre gaten innenfor det tidsrommet. Dessverre opplever vi hvert eneste år at det blir forsinkelser, og at vi ikke rekker alle som planlagt. Det skyldes som oftest mange feilparkerte biler, som da enten må flyttes på eller taues inn. Dette tar mye verdifull tid, og det er derfor vi er så opptatt av at folk nå må følge med og flytte bilen i tide. Reiser du bort må du sørge for at det er noen andre som kan flytte bilen for deg, sier Hjertum.

Mer enn 2000 biler taues bort

Hvert år taues det mer enn 2000 biler i forbindelse med vårrengjøringen. Der det er praktisk mulig flyttes bilene til andre gater i nærheten, men der det ikke er mulig blir bilene kjørt til inntauingstomta på Alfaset.

– Tauing av biler er noe vi absolutt ønsker å unngå, først og fremst fordi det skaper store forsinkelser i arbeidet. Mange tror at inntauing av biler er noe vi nærmest spekulerer i for å tjene penger, men det kan jeg avkrefte. Kommunen tjener ikke noe på tauing, men bileier må betale de kostnadene vi har i forbindelse med tauingen, sier Hjertum.

Lurer du på hva det koster å få bilen din tauet? Det kan du se her.

LES OGSÅ:

Les også

Derfor er døra og store deler av hjemmet til legen og mindfulnessinstruktøren helt rød!